fbpx

barikom.si

Naredi sam: Božično- novoletna lučka
Material, ki ga potrebujemo za izdelavo lučke je: mali kozarec za vlaganje 370 ml, akrilna barva,  enobarvni servetki, servetki z božično-novoletno dekoracijo, rafija, darilni traki, zvončki oz . kraguljčki, cimetove palčke, lepilo s servetno tehniko in čajna svečka.
Orodje, ki ga potrebujemo pri izdelavi lučke je: škarje, čopič in  lepilna pištola z vložki.
1
          1. Način izdelave božično – novoletne lučke
Kozarec za vlaganje očistimo nalepk in ga osušimo. Pobarvamo po zunanji strani  z akrilno barvo. Če uporabimo temnejše odtenke akrilnih barv, moramo pobarvati z belo akrilno barvo tam kjer bomo dodali motiv iz servetka.  Ko se akrilna barva posuši.  Iz papirnate servete izrežemo motiv in uporabimo le zgornjo plast servetka, na kateri je natisnjena slika. Premažemo z lepilom za servetno tehniko del kozarca. Prilepimo izrezani motiv iz servetka in ga dodatno učvrstimo z ponovnim nanosom lepila za servetno tehniko. Lepimo iz sredine navzven. Delamo nežno, da se servet ne raztrga. Počakamo, da se motiv iz servetka posuši. Lahko na lučko dodamo  okrasne trakove in majhne dodatke.
                             2.  Način izdelave božično – novoletne lučke
Kozarec za vlaganje očistimo nalepk in ga osušimo. Iz papirnate servete izrežemo motiv in uporabimo le zgornjo plast servetka, na kateri je natisnjena slika. Pripravimo si tudi na trakove ali na kocke narezane enobarvne servetke, da si olajšamo lepljenje na kozarec. Premažemo z lepilom za servetno tehniko cel kozarec. Prilepimo izrezani motiv iz servetka in na trakove oz. na kocke narezane servetke. Ko smo končali z lepljenjem servetka na kozarec, ga ponovno premažemo z lepilom za servetno tehniko. Lepimo iz sredine navzven. Delamo nežno, da se servet ne raztrga. Počakamo, da se lonček  s servetkom posuši. Dodamo  lahko še okrasne trakove in majhne dodatke.

 

Ustvarjene božičo – novoletne lučke na bodo pričarale lepe prihajajoče večere in nam osvetlile prostor.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Translate »