fbpx

barikom.si

Predstavitev poklica: Organizator socialne mreže

 

V sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije sem pripravila Opis poklica Organizator socialne mreže.

Opis poklica Organizator socialne mreže je objavljen na spletni strani Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije na povezavi:

http://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi_poklicev/opis_poklica?Kljuc=1251&Filter=O

Kdo so organizatorji socialne mreže?

Organizatorji socialne mreže so pomembna vez med posameznikom v stiski in strokovnimi ustanovami na socialnem področju. Poslanstvo organizatorja socialne mreže je dvig kakovosti življenja in vključevanje posameznikov ali skupin v socialno mrežo.


Organizator socialne mreže ima znanje za delo z ljudmi, posamezniki in skupinami in jih obvešča o pravicah in oblikah pomoči socialnega varstva ter o podpornih mrežah v lokalnem okolju. Organizira in koordinira aktivnosti programe socialne pomoči ter sodeluje pri zagotavljanju oz. izvajanju določenih oblik pomoči socialnega varstva. Pomaga pri vzpostavljanju in vzdrževanju uporabnikove socialne mreže in sodeluje pri vzpostavljanju in delovanju skupin za samopomoč. Organizira in sodeluje v programih ter aktivnostih socialne preventive za zagotavljanje aktivnejšega in kakovostnejšega življenja ljudi. Pri tem sodeluje z ustanovami, ki delujejo na področju socialnega varstva na lokalni oziroma regionalni ravni. Spodbuja in povezuje uporabnike v lokalnem okolju ter organizira aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Prepoznava potrebe uporabnikov in jih motivira, animira za socialno vključevanje in za sodelovanje v socialnih dejavnostih. Organizira tudi učno svetovalno pomoč za otroke in mladostnike. Otroke in mladostnike s težavami in stiskami v odraščanju usmerja v svetovalno pomoč, mladostnike pa v aktivnosti poklicne orientacije in zaposlovanja. Organizira, koordinira in sodeluje pri zagotavljanju pomoči starejšim za kakovostno življenje v domačem okolju ali v institucionalnem varstvu. Pri odpravljanju različnih oblik nasilja in zasvojenosti pomaga posamezniku in družini pridobiti svetovalno pomoč. Sodeluje v strokovnem timu in samostojno rešuje strokovne probleme pri delu z uporabo ustreznih metod in postopkov pri delu z uporabniki.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Translate »