fbpx

barikom.si

Delavnica za otroke: papirnati Božiček

 

Božično novoletni prazniki so čas pričakovanja in ustvarjanja. Vzemimo si tudi čas za naše najmlajše.

Za izdelavo papirnatega Božička potrebujemo: beli papir, rdeči papir, papir v barvi kože, plastične oči, pisalo, črni flomaster, škarje in lepilo.

 

Na beli papir narišemo velik krog in ga izrežemo. Iz papirja v barvi kože izrežemo manjši krog in ga tudi izrežemo. Iz rdečega papirja izrežemo  velik trikotnik.

Na beli krog zalepimo krog  v barvi kože in nato krog prepognemo na polovico. Na najdaljšo ravno stranico zalepimo rdeči trikotnik, ki predstavlja kapo. Kapo Božička lahko tudi prepognemo. Na kapo zalepimo majhen beli krog, ki je cof . Na obrazu  zalepimo še majhen rdeči krog, ki predstavlja nos. Nato zalepimo še plastične oči. Narišemo še usta z črnim flomastrom. Tako smo dobili prijaznega papirnatega Božička.

Nastali papirnati Božiček je lahko obesek za jelko ali okrasek za prostor ali voščilnica.

Bila je sreda 20.12.2017 v Vrtcu Miškolin, v skupini Pikcev je potekala Božična ustarjalnica. Otroci so skupaj z Katjo in Andrejo ustvarjali papirnate Božičke. Na ustvarjalni urici se jim je pridružila tudi Barbara Komes. Otroci so izdelali prijazne papirnate Božičke. Vsak otrok v skupini je izdelal svojega Božička. Izdelane papirnate Božičke smo  razstavili pred igralnico Pikcev.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Translate »